Demi Koppenaal (23) studeerde onlangs af aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en mag zich nu volleerd interieuradviseur noemen. Als ex-student weet ze een paar slimme oplossingen om kleine behuizing zo sfeervol mogelijk te decoreren en toch ruimte te besparen.

“Allereerst is een goede basis erg belangrijk. Vaak is een studentenkamer niet erg groot en oogt het al gauw vol wanneer er wat meubels in zijn geplaatst. Kies daarom voor een neutrale kleur op de wanden en deuren. Verschillende kleuren en prints bij elkaar kan namelijk echt to much zijn! Doordat je voor een neutrale kleur op de wanden en deuren hebt gekozen kun je toffe accessoires toevoegen die wél een leuke kleur of print hebben. Dit werkt perfect omdat accessoires makkelijk te vervangen zijn en je daardoor makkelijker mee kunt gaan met trends op het gebied van interieur wanneer je daar behoefte aan hebt. Je koopt bijvoorbeeld eerder een nieuwe vaas dan dat je een wand opnieuw gaat verven.. Het accessoire zal dan ook minder snel vloeken bij een neutrale kleur op de wand dan bij een uitgesproken kleur of print.”

Klein budget

Als pas afgestudeerde weet Demi hoe belangrijk het is om keuzes te maken in het interieur omdat het vaak niet mogelijk is om meteen alles in een keer aan te schaffen. “Het is natuurlijk altijd mogelijk om een interieurstylist in te schakelen, maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Het beste kun je allereerst een plattegrond van de oppervlakte van de kamer tekenen waarin je vervolgens de meubels kan tekenen. Ook is het belangrijk dat je een checklist maakt met de dingen die je al hebt en die je nog aan moet schaffen. Maak een prioriteitenlijst voor de spullen die je nog aan moet schaffen en ga daarna kijken naar jouw budget. Het is logisch dat je niet meteen alles aan kan schaffen en daarom is een prioriteitenlijst erg handig. Zo voorkom je onnodige aankopen.”

Meer inspiratie op doen? Demi schrijft een blog voor woonplatform Interior Junkie. Kijk ook op haar Pinterest account: demikoppenaal