Voorheen was het voldoende om cilindersloten op de deuren van je woonruimte te plaatsen, om inbraken te voorkomen. Tegenwoordig is dat niet meer het geval! In het bijzonder wanneer je in een studentenhuis woont. Studentenwoningen zijn vaak slecht beveiligd, doordat de deur vrijwel de hele dag open blijft staan en mensen zonder problemen naar binnen kunnen lopen. Zelfs een inbreker zonder een grote tas met gereedschap zou zo eenvoudig z’n slag kunnen slaan. Wat is in zo’n geval dan wel een goede manier om je kamer of studio te beveiligen?

Een anti-kerntrekcilinder laten plaatsen in Lelystad is een van deze mogelijkheden, zo vertelde een ervaren slotenmaker uit deze stad ons.

Voordelen van een anti-kerntrekcilinder

Met een anti-kerntrekcilinder wordt voorkomen dat een inbreker middels kerntrekken je woning binnen kan komen. Kerntrekken is al jaren een van de populairste, zo niet de populairste manieren van inbreken. Bij kerntrekken wordt er een schroef of spijker in de cilinder van je slot geslagen of geschroefd, waarna de cilinder in een keer uit het slot getrokken kan worden met een klauwhamer. Wanneer je echter gebruik zou maken van een anti-kerntrekcilinder is dit niet langer mogelijk voor inbrekers. Zij zullen de deur zodoende op een andere manier moeten openbreken om je woning binnen te komen.

Overige inbraakpreventiemogelijkheden voor studenten

Wanneer de huisbaas geen budget vrij wil maken voor het plaatsen van een anti-kerntrekcilinder, zijn er ook goedkopere mogelijkheden om je woning te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische beveiligingscamera die je bij de deur van jullie studentenhuis kunt hangen. Deze beveiligingscamera registreert de inbrekers en schrikt ze tegelijkertijd af. Inbrekers willen immers niet gefilmd worden tijdens hun inbraak, omdat het de pakkans aanzienlijk vergroot. Ook een anti-inbraakstrip of magneetcontacten zijn ideaal voor het weren van inbrekers uit je studentenwoning. Informeer altijd bij de huurbaas of hij of zij hier budget vrij voor wil maken.