Het kopen van een eerste auto is een mooie stap. Voor de meeste mensen een mooie, maar ook een spannende ervaring.  Waar moet je namelijk precies op letten als je een eerste auto gaat kopen? Wij geven je graag enkele aandachtspunten.

Het budget

Voordat je op zoek gaat naar een eerste auto is het verstandig om je budget in kaart te brengen. Dit zal namelijk grote invloed hebben op de auto die je wilt en kunt aanschaffen. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de extra maandelijkse kosten die je moet betalen om auto te kunnen rijden. Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringspremie, de wegenbelasting en de kosten voor onderhoud en een APK-keuring. Dit moet je allemaal wel kunnen betalen. Breng je budget dus eerst in kaart alvorens je daadwerkelijk op zoek gaat naar een geschikte auto.

Een tweedehandse auto

Het is verstandig om te starten met een tweedehands auto. Kies voor een auto die zo klein en goedkoop mogelijk is. Deze zijn namelijk goedkoop in de aanschaf zodat je ook nog geld overhoudt voor andere zaken. Daarnaast zijn ze door hun lage gewicht ook goedkoper. Auto’s met een lager gewicht betalen namelijk ook minder wegenbelasting. Kleine auto’s beschikken daarnaast over een kleine motor. Dankzij de kleine motor en lage gewicht verbruiken deze auto ook weinig brandstof. Dit zijn daarom hele zuinige auto’s en dus ook perfect als eerste auto.

Verzekering

Als je een eerste auto aanschaft, is het verstandig om deze goed te laten verzekeren. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn namelijk veel verzekeraars waar je uit kunt kiezen. Kies voor een verzekeraar die past bij je persoonlijke wensen. Er zijn veel websites die je kunnen helpen om een vergelijking te maken. Zo weet je welke verzekering het beste past bij jouw persoonlijke situatie en kun je met een goed gevoel rijden in je eerste auto.