Omdat studeren al zwaar genoeg is, kun je wel wat hulp gebruiken om het leven te veraangenamen. Met de juiste technologie kun je tijd besparen en dingen gemakkelijker maken. Van leermiddelen en keukenhulpjes tot efficiënte technologie. Op deze pagina een aantal gadgets die het aanschaffen waard zijn.

Laptop slot

Als je in een openbare ruimte aan het studeren bent, komt het natuurlijk voor dat je even op moet staan van je laptop. Je wilt je kostbare device natuurlijk niet onbeheerd achterlaten, maar om het apparaat nou telkens op te pakken en mee te nemen is ook zo wat. Om dit dilemma op te lossen heeft Kensington een speciaal slot ontwikkeld. Dit is een versterkte kabel die je vast kunt klikken in je laptop en vervolgens ergens aan vastbinden, bijvoorbeeld de tafel. Tegenwoordig is in 90 procent van de nieuwe laptops een Kensington beveiligingsaansluiting te vinden. Er zijn diverse laptopsloten verkrijgbaar en deze verschillen dan ook erg in prijs. Je kunt er al een kopen voor 30 euro.

C-Pen

Het is al lastig genoeg om al die teksten in schoolboeken te lezen, laat staan ze allemaal over te schrijven. Voor de mensen die het liever meteen in hun computer hebben staan is er nu een handig oplossing: een digitale markeerstift. Scan met de zogeheten C-pen over de te lezen tekst en deze verschijnt direct op de pc als bewerkbare tekst in bijv. Word of Excel. Snel, simpel en efficiënt. De C Pen C610D reading pen heeft meteen ook een aantal ingebouwde woordenboeken en is daarmee een belangrijke technologische doorbraak voor iedereen die studeert in een ‘tweede taal’.

De ingebouwde camera en OCR-technologie maken ‘zero click’ opzoeken of vertalen van woorden mogelijk. Ga simpelweg met de penpunt over een woord en je ziet de vertaling. Een super handige gadget dus. De pen kost 170 euro en ondersteunt bijna alle talen die er zijn.

Kratvast

In de stad doe je uiteraard met de fiets boodschappen. Maar als op het lijstje een krat bier staat, moet je vaak naar huis lopen. Dit is vanaf nu niet meer nodig door een slimme uitvinding: Kratvast! Het is een handig hulpje om je krat eenvoudig achterop je fiets te vervoeren. Doordat het handvat van een bierkrat hol is, kun je het kratje bier gemakkelijk over de Kratvast schuiven. De Kratvast klemt zich stevig om de bagagedrager en zo zit je kratje dus vast. Met behulp van de ‘Kratvast’ heb jij tegenwoordig beide handen veilig aan het stuur!

 

Wallet Ninja

De Wallet Ninja is een verbluffend praktisch stuk metaal ter grootte van een credit card. Een uiterst handige multi-tool om altijd bij je te hebben. Er zitten maar liefst achttien functies op dit kleine kaartje. Door het slimme ontwerp is het een schroevendraaier, flessenopener, centimeter, telefoonhouder, mesje, zonnebril-schroefjesdraaier, spijkerverwijderaar, briefopener, fruitpeller en blikopener in één! Dit stuk gereedschap gaat niet roesten, buigen of zal niet dof worden en dankzij het handige formaat past hij gewoon als pasje in je portemonnee.