07.35 uur

Argh! Rosie heeft zeker vroeg college, want ik word wakker van gerommel in de badkamer en keuken. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd. Mijn wekker gaat nog lang niet.

9.52 uur

Wauw, het lijkt alsof het 2 minuten geleden was dat Rosie vertrok. Ik spring snel onder de douche en werp een blik in de koelkast. Is het raar om met een tosti te ontbijten? De yoghurt is al dagen op.

11.03 uur

Hijgend kom ik de collegezaal binnen. Gelukkig heb je bij de hoorcolleges ook een achteringang waar je ongezien naar binnen kunt sneaken. Laptop op tafel, beker koffie ernaast en luisteren maar.

12.55 uur

Die man – professor, bedoel ik – blijft maar doorratelen over het overheidsbeleid en de individuele burger. College had al 10 minuten geleden afgelopen moeten zijn. Dat wordt rennen, want ik moet zo werken.

14.12 uur

Of ik vandaag een extra dienst kon draaien… in het Spoorwegmuseum. Dus sta ik tussen de stoomlocomotieven broodjes te serveren en tafels af te ruimen. Maakt mij niet uit, want die ene jongen staat weer in de spoelkeuken.

18.04 uur

Freedom! Onderweg naar huis vraag ik in de groepsapp met mijn roomies wie er thuis eet. Ik heb beloofd te koken, dus ik maak even een tussenstop bij de supermarkt.

21.32 uur

Die pasta met geitenkaas, gehakt en spinazie* was een succes. Mooi dat ik even een bodempje heb gelegd, want vanavond gaan we de stad in. Omdat ik heb gekookt ruimen Rosie en Julia af, chill.

23.10 uur

Het was nog een heel gedoe om op het Neude te komen, want Rosies band was lek. Die paar wijntjes thuis hielpen natuurlijk ook niet toen ze bij mij achterop ging zitten. Oh, wat heb ik gelachen. Laten we de eerste kroeg in gaan.

02.37 uur

Natuurlijk zijn we weer in de Filemon beland. Waarom heet die club eigenlijk hetzelfde als die presentator? Ik hoop maar dat mijn jas er straks nog hangt. En waar is Rosie nou weer? Shit, ze staat te dansen op de bar.

05.10 uur

Ga nooit naar huis zonder een broodje shoarma te hebben gegeten. Dat is de regel.


*Recept voor pasta met geitenkaas, gehakt, spinazie, paprika en pijnboompitten

Door Leonie ter Veld, baas van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl

Goedemorgen leuke mensen! Ergens deze week kookte ik een intens lekker maaltje. Ik weet niet meer wanneer (#intensedrukte), maar ik weet dat het goed was én ik heb er foto’s van en dat betekent maar één ding: hier is het recept.

Nodig voor 2 personen:

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • Een scheutje tomatensaus
  • 1 geitenkaas met honing (zo’n ronde schijf)
  • Een paar handen verse spinazie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Een beetje oregano
  • 150-200 gram penne
  • 1 rode paprika
  • Eventueel extra honing

Bak het gehakt rul in een pan. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg toe aan de pan met gehakt. Voeg ook de spinazie stap voor stap toe zodat die kan slinken. Strooi er wat peper, zout en oregano over. Doe er dan een klein beetje tomatensaus bij, zodat het niet zo’n droge toestand blijft. Kook in de tussentijd in 8 minuten je penne beetgaar.

Meng de penne met de saus en doe alles in een ovenschaal. Top af met brokken geitenkaas, pijnboompitten en schenk er eventueel nog wat honing over. Zet dit een paar minuutjes (10?) in de oven, zodat de geitenkaas nog zachter wordt. Schep bij het opdienen de pasta door elkaar.

Het ziet er níet uit, maar deze pasta is echt bijzonderrrrrr lekker. Vet geslaagd, woehoe!