Gemak dient de mens

Work hard, play hard – en waar mogelijk: combineer het beste van twee werelden. Deze gadgets zijn tijdens je studententijd niet alleen functioneel, maar ook nog eens heel leuk om te gebruiken.

Battery case

Zal je altijd zien: heb je een ellenlange en saaie twee uur te overbruggen tot je volgende college begint, is je telefoon leeg. Of je zou je vader bellen zodra je op het station aankomt, zodat hij je kan komen ophalen – maar je laatste procent batterij was het daar tóch niet mee eens. Dat wil je niet, toch? Wees je telefoon voortaan te slim af en schaf een telefoonhoesje aan dat automatisch je telefoon oplaadt. Eenmalige investering, eeuwig plezier. Totdat hij stuk gaat, maar dat is dan weer een zorg voor later.

Laptopslot

Natuurlijk is het te prijzen als je uitgaat van het goede van de mens, maar of het verstandig is, valt in sommige situaties te betwijfelen. Als jij bijvoorbeeld in de bibliotheek zit en even naar het toilet moet, wie garandeert je dan dat er niet iemand is die in een opwelling je laptop meegrist? Gelegenheid kan van iedereen een dief maken. Overweeg, als je vaak je laptop alleen moet laten, een degelijk laptopslot waarmee je jouw device met een kabel aan een bureau kunt vastketenen.

Slimme wekker

Ook slapen is anno 2019 niet meer wat het geweest is – en dat bedoelen we in positieve zin. Slimme wekkers kunnen tegenwoordig meer dan je denkt. Ze analyseren slaappatronen en –gedrag dankzij sensoren onder je matras, spelen je favoriete nummer af om je te wekken en kunnen daarbij zelfs het licht in je slaapkamer automatisch aanpassen, zodat jij met een ‘zachte landing’ je dag begint.

Sleutelvinder

Heus, we begrijpen het wel. Ochtenden zijn veel te kort en voor je het weet ren je het hele huis weer door op zoek naar je jas, oplader en OV-chipkaart, terwijl je eigenlijk twee minuten daarvoor
al de deur uit had gemoeten. En wat voor reden het nou precies heeft is onduidelijk, maar een vaste opbergplek voor je sleutels is al helemáál onmogelijk. Verlos jezelf! Een sleutelvinder is de oplossing. Hang een bluetoothchip aan je sleutelbos en lokaliseer je sleutels in het zoveelste geval van nood gemakkelijk met een app op je smartphone.

Bluetooth koffiezetapparaat

Idealiter staat jouw vriendje of vriendinnetje iedere ochtend aan je bed met een glas verse jus d’orange, croissantje en een vers gezette kop koffie, maar voor degenen die het (nog) aan liefde moeten ontberen is daar het bluetooth koffiezetapparaat. Met je smartphone geef je het koffiezetapparaat het commando om alvast een vers bakkie te zetten terwijl jij nog één oog dicht hebt. Laat dat college maar beginnen!


Trimmen, scheren en stylen zonder irritatie

’s Ochtends zo lang mogelijk in je bed blijven liggen, maar wél fris geschoren in de collegebanken zitten? Bespaar tijd met het nieuwe scheersysteem van Philips: OneBlade Face + Body. Speciaal ontwikkeld voor mannen die naast het scheren, trimmen of stylen van gezichtshaar óók bodygroomen. Philips OneBlade werkt met een snel bewegend mesje (200x per seconde) dat nét boven de huid scheert. Deze techniek levert veel minder huidirritatie op. Je voelt nog een kleine stoppel, maar ziet hem niet meer. Ideaal om zonder al te veel moeite én in een mum van tijd een stoer 3 dagen-baardje of zogenaamde 5-o’clock-shadow te creëren. Voor het trimmen van je lichaam zit er een extra mesje bij. Een huid-beschermingssysteem voor de gevoelige gebieden, zoals de oksels en schaamstreek, zorgt voor een comfortabel scheergevoel. Je kan je OneBlade zowel droog als onder de douche gebruiken. Zo kun je tijdens het douchen meteen je lichaamshaar bijwerken. Nu te koop bij Kruidvat en Etos.