Om toegelaten te worden tot de studie Computer Science, volgde Max drie maanden een cursus wiskunde B. Daarna liep hij een halfjaar stage bij een webdesignbureau.

Max: “Ik was 17 toen ik slaagde voor het vwo en ik vond mezelf nog te jong om meteen te gaan studeren. Dat kwam goed uit, want ik wilde de studie Computer Science gaan doen en daar had je wiskunde B voor nodig. Omdat ik daar geen examen in had gedaan, volgde ik drie maanden lang een cursus aan de Vrije Universiteit. Ik had twee avonden per week les en was elke dag een uur of vier bezig met die cursus. Alles wat je normaal in drie jaar tijd leert, doe je nu in drie maanden.”

Max haalde zijn diploma voor de cursus niet. “Eigenlijk was dat niet zo erg, want ik was erachter gekomen dat de opleiding Computer Science veel te ‘wiskundig’ voor mij was. Toen viel mijn oog op de studie Informatie, Multimedia & Management. Omdat daar meer managementvakken in zitten, paste dit veel beter bij mij. Ik ben wel blij dat ik die cursus wiskunde B heb gedaan, want wat ik heb geleerd gaat nog wel van pas komen.”

Het tweede halfjaar van zijn tussenjaar liep Max stage bij een webdesignbureau in Amsterdam. “Omdat ik websites bouwen leuk vond, ontwierp ik in mijn vakantie een website voor mijn vader. Als ik die nu terugzie, moet ik lachen. Ik denk dat ik 80% van mijn kennis over websites tijdens mijn stage heb geleerd. Ook weet ik nu hoe het is om 40 uur per week te werken, en heb ik binnen kunnen kijken bij een bedrijf.” Wil jij een tussenjaar nemen?

Tip van Max: “Maak een goede planning. Anders eindigt het ermee dat je een jaar lang maaltijden gaat bezorgen.”