Leuk dat je deze special hebt opengeslagen! Jij staat op het punt om aan een nieuwe periode in je leven te beginnen, of daar ben je net aan begonnen: je studententijd. Daar komt heel wat bij kijken; een nieuwe school, nieuwe klasgenoten en misschien wel een nieuwe stad. Deze special is er om jou hier alvast een beetje op voor te bereiden.

Je studententijd is misschien wel de mooiste periode van je leven. Je raakt steeds meer los van je ouders en leert om op je eigen benen te staan. Je hebt onmogelijk veel verschillende opties, wat superleuk is, maar ook wel eens lastig kan zijn. Zo kun je actief worden bij een studenten-, sport- of studievereniging, op kamers gaan of juist thuis blijven wonen en kun je kiezen voor een jaar in het buitenland. Het belangrijkste is, dat je erachter komt wat je leuk vindt en waar je talenten liggen. Waar voor de één een studentenvereniging het einde is, vindt de ander dat vreselijk. Neem dan ook lekker je tijd om hier keuzes in te maken.

Kijk eens wat rond bij verenigingen, laat je door je instelling informeren over de opties in het buitenland en ervaar waar je enthousiast van wordt. En vergeet vooral niet, er is niet één goede weg. Af en toe zal studeren ook best wel eens lastig zijn. Wanneer het je niet lukt om een vak te halen bijvoorbeeld, of als je nog niet echt goed bent in plannen en je een deadline niet haalt. Wees dan niet te hard voor jezelf en probeer het gewoon opnieuw. Je hebt tenslotte ook niet in één dag leren fietsen. Mocht je nou problemen hebben met je huisbaas of met je universiteit of hogeschool dan kun je bij ons terecht. Wij helpen je met advies en ondersteuning.

Ik wens je een hele fijne en leuke studententijd toe!