Studeren aan Hogeschool Utrecht (HU) is hartstikke leuk. De studenten Leonhard Uijlenbroek (20 jaar, Communicatie) en Denise Birnie (20 jaar, Fysiotherapie) vertellen je er alles over.

Wat maakt Utrecht zo leuk?

Leonhard: “Utrecht is echt een toegankelijke studentenstad met een fijnere sfeer dan in veel andere steden. Toen ik met de stad kennismaakte, was ik direct verkocht. Op de Neude drink ik gezellig bier met studiegenoten. Club Poema is trouwens ook heel leuk.”
Denise: “Door de vele terrasjes is het erg gezellig hier. En ik ben gek op ijs. Voor goed Italiaans ijs ga ik altijd naar Venezia.” “Ga vooral naar de UIT-week,” tipt Leonhard. “Dat is hét moment om Utrecht te leren kennen. Er zijn dan overal rondleidingen en feestjes! En wil je tussen colleges door lekker chillen? Dan zijn de Botanische Tuinen op De Uithof een lekker plekje.”
Leonhard vindt de sfeer in zijn studentenhuis geweldig. “Zorg dat je echt een thuis krijgt, en niet zomaar een kamer. Ik kwam in een huis waar iedereen goed met elkaar bevriend is: opeens had ik er negen vrienden bij!”

Hi_20160711_studenten_02

Hoe koos je jouw opleiding?
“Toen ik 15 was mocht ik een dagje meelopen bij mijn moeders fysiotherapeut,” vertelt Denise. “Ik wist gelijk dat ik Fysiotherapie wilde studeren. Ik zat op de mavo en ben hard gaan werken om naar de havo te kunnen. Dat is me gelukt! Ik ben naar de open dag en meeloopdag van de HU geweest. De fijne sfeer viel erg op. Ik voelde me direct welkom.” Leonhard wilde iets doen met zijn creativiteit en interesse in psychologie. “Mijn omgeving adviseerde mij in de richting van marketing en communicatie. Google, Google en nog eens Google bracht me bij Communicatie aan de HU.”

Wat vind je van je studie?
“Ik voel me helemaal thuis,” zegt Leonhard. “Door de vele marketing- en psychologievakken was mijn eerste jaar boven verwachting.” Denise: “Ik vind mijn opleiding superleuk. Omdat je veel over het lichaam moet weten, krijg je eerst veel theorie. Daarna ga je meer testjes doen en kun je echt oefenen. Het wordt steeds interessanter en leuker!” De docenten zijn heel betrokken en doen echt moeite om je te leren kennen, vinden beide studenten. Denise: “Ze zijn zich bewust van jouw kwaliteiten en ambities en altijd bereid je te helpen.”

En je droom na je opleiding?
“Ik heb op dit moment mijn zinnen gezet op hoofd marketing en communicatie bij Adidas,” zegt Leonhard. “Maar bij Apple of Google lijkt me ook geweldig.”

Denise: “Ik word graag expert in manuele therapie en dry needling.”

Leonhard: “Binnen de opleiding doen we opdrachten voor echte bedrijven. Zo bedachten we voor kapperszaak Local Heroes een marketingidee om nieuwe klanten aan te trekken en te behouden. En voor extra uitdaging volg ik het honourstraject. Door deze ervaringen hoop ik mijn droom te verwezenlijken.”

Denise: “Misschien dat ik hierna nog een master doe. Fijn dat dat gewoon bij de HU kan!”

Meer weten over studeren aan Hogeschool Utrecht? Ga naar www.hu.nl.