Iedereen in Nederland heeft een zorgverzekering. Het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikte zorgverzekering te vinden. Elke zorgverzekering heeft andere premies en aanvullende verzekeringen. Het is daarom verstandig om goed onderzoek te doen alvorens je een zorgverzekering afsluit. Een zorgverzekering is niet goedkoop, zeker als student ben je het geld liever kwijt aan andere zaken. Wij geven je manieren om op je zorgkosten te besparen.

Breng je wensen in kaart

De beste zorgverzekering kan voor iedereen wat anders betekenen. Sommige mensen hebben veel zorg nodig en andere mensen zijn haast nooit ziek. Om een geschikte zorgverzekering te kiezen is het aan te raden om je zorgwensen in kaart te brengen. Hoe zit het met je gezondheid en verwacht jij aankomend jaar nog bijzondere zorgkosten. Zo ja, dan is het slim om hier alvast op in te spelen met je zorgverzekering. Bepaal ook je budget voor een zorgverzekering, vraag jezelf af hoeveel je hier maximaal voor wilt betalen. Probeer dit voor je zelf in kaart te brengen. Hierdoor is het gemakkelijk om een geschikte zorgverzekering te vinden.

Eigen risico verhogen

Wil je het liefst zo weinig mogelijk kwijt zijn aan je zorgverzekering? Dan heb je de mogelijkheid om vrijwillig je eigen risico te verhogen. Op deze manier is de maandelijkse premie lager. Dit is echter enkel aan te raden aan mensen die weinig zorg nodig hebben.

Maak een vergelijking

De beste manier om een goede keuze te kunnen maken, is door een vergelijking te maken. Dit gaat eenvoudig en snel als je gebruik maakt van een vergelijker. In diverse filters kun jij je wensen aangeven. Vervolgens kun je een keuze maken uit de zorgverzekeringen die je tevoorschijn ziet komen. Heb je een geschikte zorgverzekering gevonden? Dan is het mogelijk om over te stappen.