Modeblogger Matthias Geerts (21), door de grote warenhuizen geroemd om zijn coole, sophisticated stijl, helpt mannen op weg naar de juiste outfits.

“Grijs is echt een kleur die dit jaar opvalt, maar ook andere donkere kleuren, zoals het warme Navy blauw. De zachtere pasteltinten zie je ieder jaar weer terug en worden ook dit jaar weer veel gezien. Daarnaast is camel een kleur die veel voorbijkomt. Een echte trend zijn strepen. Deze worden vooral veel gecombineerd met elkaar. Prints op prints is dus zeker een trend voor aankomende zomer. De teksten op shirts lijken een beetje te verdwijnen. Qua materiaal zie ik het meest spijkerstof voorbij komen. Maar satijn en linnen zijn ook opvallende stoffen deze zomer. Linnen is daarbij uiteraard een ideale stof om te dragen op warme dagen.”

De skinny jeans is ook voor mannen op zijn retour, maar nog niet helemaal weg. De broeken worden over het algemeen wijder dit jaar. Dus de bootcut broek komt eraan. Wat je ook meer en meer gaat zien zijn de ripped jeans. Hoe groter de scheuren, hoe beter. Daarnaast is het bomberjacket heel cool; dit item komt zeker als trend naar voren. En als je kijkt naar schoenen, blijven de sneakers ook deze zomer hot.

“De skinny jeans is aan het verdwijnen”

Do:
Bomberjacket in print