Martijn Gerard Gerritsen ken je misschien niet, maar de naam Martin Garrix doet vast een belletje rinkelen. Hij is pas 22 jaar oud, maar nu al een absolute wereldster. “Het is heel raar dat leeftijdsgenoten tegen mij opkijken”, zegt hij. “Maar het is ook heel speciaal dat je mensen kunt inspireren.”

Hoe ervaarde je de overgang van scholier en bij je ouders wonen naar mega veel op reis zijn en de hele wereld over vliegen?

“Dat ging allemaal heel snel! Ik heb echt in een soort van rollercoaster gezeten de afgelopen jaren.”

Heb je wel eens het gevoel dat je iets mist van dat leven, doordat je nu een wereldster bent?

“Het is soms wel lastig dat ik niet vaak thuis ben en daardoor bepaalde dingen mis. Gelukkig kan ik mijn familie en vrienden vaak meenemen op tour. Daarnaast probeer ik geen verjaardagen en dat soort dingen te missen.”

Deze week is het Amsterdam Dance Event, kun je wat meer vertellen over jouw shows daar?

“Het wordt super vet! We hebben dit jaar een geheel nieuwe productie en zijn al in september begonnen met de repetities.”

Welke acts ga je zelf bezoeken op ADE?

“Op woensdagavond 17 oktober hebben we nu ook een STMPD RCRDS night. Naast dat ik er zelf sta, staan er ook veel andere artiesten van mijn label. Daar heb ik heel veel zin in! Verder zal ik vooral veel in de studio zijn om me voor te bereiden op mijn shows in de RAI.”

Is er een show of festival in een ander land, waarmee ADE te vergelijken is?

“Eigenlijk niet! ADE is gewoon een van de vetste weken van het jaar. Ik woon in Amsterdam en alles speelt zich hier af. Omdat het zo klein is kom je elkaar echt overal tegen. Het meest vergelijkbaar is denk ik Miami Music Week.”

Er is de laatste tijd veel media aandacht geweest over de druk van artiesten en dat sommige artiesten deze druk niet aan kunnen. Hoe ga jij hiermee om?

“Natuurlijk ligt er soms veel druk op je schouders. Ik denk dat het erg belangrijk is welke mensen je om je heen hebt. Ik heb een team, familie en vrienden om mij heen die heel goed in de gaten houden hoe het met me gaat.”

Tegenwoordig willen steeds meer mensen DJ worden. Wat zou jij hen aanraden?

“Hard werken, veel oefenen en verschillende dingen proberen! Laat je muziek aan anderen horen en probeer echt je eigen sound te vinden.”

Je hebt recent je boek, LIFE=CRAZY aangekondigd. Hoe zorg jij ervoor om ‘normaal’ te blijven in dit ‘crazy leven’?

“Mijn naasten en mijn team zorgen dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Het is voor mij een hobby die is uitgegroeid tot iets wat ik me nooit had kunnen voorstellen. Het boek geeft een hele persoonlijk inkijk in mijn leven door middel van foto’s. Het is bijna alsof je het zelf meemaakt.”

Martin Garrix’s top & wishlist

3 vetste shows ooit gegeven:
Kiezen is moeilijk, maar de shows die hier zeker bij horen zijn:

 • Coachella
 • Ultra Miami MainStage
 • Mijn eigen shows in de RAI

Wens om mee samen te werken:

 • Pharrell Williams
 • Shawn Mendes

Grootste idool vroeger:

 • DJ Tiësto. Na zijn optreden op de Olympische Spelen ben ik begonnen met muziek maken.

Idool nu:

 • Heel veel! Ik luister naar allemaal verschillende genres en krijg inspiratie van veel artiesten.

Upcomping DJ’s volgens Martin Garrix:

Deze artiesten zitten allemaal bij STMPD RCRDS:

 • Brooks
 • Matisse & Sadko
 • CMC$
 • E A U X M A R
 • Osrin
 • Todd Helder

 

Fotoboek
In het fotoboek LIFE = CRAZY van Martin Garrix krijg je een kijkje in de succesvolle carrière en het leven van Garrix, door de foto’s van Louis van Baar. Het koffietafelboek verschijnt 17 oktober tijdens Amsterdam Dance Event en is als eerste te verkrijgen bij zijn pop-up store in X BANK en uitgeverij MENDO en kost 50 euro.