MA International Relations (Leiden)

Volg je de ontwikkelingen in regio’s als de Europese Unie, het Midden-Oosten en Azië op de voet? Heeft nieuws over de mondiale interactie tussen culturen, politiek en economie je onverdeelde aandacht? Dan denk je misschien wel eens over een baan op hoog niveau met een internationale uitstraling. Dit is je kans: meld je aan voor de interdisciplinaire master International Relations van de Universiteit Leiden.

Tijdens deze master werk je samen met studenten uit de hele wereld. Je bestudeert culturen en overtuigingen die ten grondslag liggen aan de politieke omvormingen waarover je nu in de krant leest – actueler kan niet. Als je straks afgestudeerd bent, bezit je kennis en vaardigheden waarmee je de diversiteit en complexiteit van onze snel veranderende wereld kunt analyseren. Daarmee heb je de culturele en politieke sensitiviteit en taalvaardigheid in huis om een grensoverschrijdende baan te vinden.

Belangrijke vragen beantwoorden

MA Vitality and Ageing (Leiden)

Je staat er misschien niet bij stil, maar tegenwoordig bereiken steeds meer mensen een hoge leeftijd. Dat heeft nogal wat gevolgen voor deze ouderen zelf, voor de maatschappij en ook voor zorgverleners die met hen te maken hebben. Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld: hoe blijven ouderen zo lang mogelijk vitaal? En: hoe richt je het zorgproces zo goed mogelijk in? De master Vitality and Ageing van Universiteit Leiden en het LUMC geeft antwoorden op die vragen.

Hi_LEI-Vitality-and-Aging

Deze 1-jarige Engelstalige opleiding richt zich op de psychologische, biologische en sociaal-maatschappelijke kanten van het verouderingsproces. Tegelijk is er ook volop aandacht voor de medische aspecten van ouderenzorg. Theorie wordt gecombineerd met praktijk: als student loop je een 10-weekse onderzoeksstage. Bovendien is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Misschien is dit wel de opleiding die bij jou past!

De bestuurlijke uitdagingen van vandaag

MA Public Administration (Den Haag)

Besturen is een razend interessant vak. En waar kun je dat vak beter leren dan in het bestuurlijk hart van Nederland? Het instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden zit dicht bij het vuur, midden in Den Haag. Talloze internationale, nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen zijn hier binnen handbereik.

Onze masteropleiding Public Administration heeft drie Engelstalige tracks, elk met een verschillende invalshoek. Dit jaar gaat Economics and Governance van start. Hierin krijgen studenten een solide economische basis mee, van waaruit ze bestuurlijke zaken benaderen.

Hi_LEI-Public-Administration

In International and European Governance richten studenten zich op de uitdagingen waarmee het openbaar bestuur in de huidige geglobaliseerde wereld te maken heeft. In die wereld opereren supranationale, internationale, nationale en lokale spelers naast elkaar. Bij Public Management: Linking Politics and Policy gaat het over het complexe speelveld waarmee veel managers, consultants en beleidsmakers te maken hebben. Zij moeten steeds vaker laveren tussen politieke, publieke en andere belangen. Ben jij geïnteresseerd? In onze opleidingen doe je de kennis en vaardigheden op om in je latere bestuurlijke loopbaan op de juiste manier, met de juiste middelen te handelen.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze unieke masteropleidingen die inspelen op de uitdagingen van deze tijd? Kijk op unileidenmasters.nl of bezoek onze Masterdag op 4 november.