Ga je studeren en op kamers? Dan heb je meubels en spullen nodig die multifunctioneel zijn zodat jouw nieuwe verblijf geschikt is voor elk soort alledaagse activiteiten. Maar bovenal is het belangrijk dat je een studentenkamer creëert waar je graag bent, een echt thuis.

Goed slapen

Super handig: gebruik een gordijntje als scheidingswand. Zo kun je zonder veel moeite het slaap- en woongedeelte van elkaar scheiden. Heeft jouw nieuwe kamer een hoog plafond, dan kun je een vide laten maken waarop je bijvoorbeeld kunt slapen. Op deze manier creëer je meer vloerruimte. Een kant-en-klare hoogslaper kopen kan natuurlijk ook.

Tip: Een groene plant geeft meteen veel sfeer en heeft een bewezen rustgevend effect. Niet geboren met groene vingers? Ga dan voor een makkelijk te onderhouden plant, zoals de tabaksplant. 

De studieplek/eettafel

Heb je echt een heel kleine kamer? Kies dan voor flexibele meubels. Een kleine studio kan geen grote tafel gebruiken. Ga daarom op zoek naar een uitschuifbare of uittrekbare tafel die je aan beide kanten kan verlengen. Zo kun je aan de tafel werken, maar heb je ook altijd plek om gezellig te eten en drinken als je meerdere vrienden over de vloer hebt. Ook handig als de tafel verrijdbaar is of inklapbaar. Op deze manier kun je extra ruimte maken als je dat eens nodig hebt. Voor een feestje bijvoorbeeld. Bij de kringloopwinkel vind je vaak de mooiste uitschuifbare tafels.

Tip: Het is ook handig om altijd een paar extra zitplaatsen in huis te hebben. Je kunt ruimte besparen met stapelbare krukjes. Of klapstoelen die je aan de muur kunt hangen.

Een knusse zithoek

Hoe lounge je in een kleine studio als er niet eens plek is voor een zitbank? Heel simpel: je kunt heerlijke kussens op de grond leggen en hier een zitplek van maken. Heb je ze niet nodig? Dan kun je de kussens gemakkelijk weer opbergen onder je bed of op de kast.

Tip: Maak brede vensterbanken door verwarmingselementen onder het raam te voorzien van een ombouw. Paar kussens erop en je hebt een leuke zitplek voor het raam.

Genoeg opbergruimte

Natuurlijk heb je kleding en andere spullen die je graag meeneemt uit je ouderlijk huis. Als student moet je het vaak doen met een klein aantal vierkante meters. Toch kun je het vaak supertof inrichten waardoor de kamer een stuk ruimtelijker lijkt. Met losse modules kun je bijvoorbeeld opbergruimte benutten onder schuine wanden of dakramen en om deuren heen waar anders loze ruimte zit.

Tip: Een kistbank heeft onder de zitting veel bergruimte.