Ga jij dit jaar op kamers? Eindelijk je eigen plek! Geen zeurende ouders meer om je heen. Vier studenten delen hun ervaringen.

Hi_John

John Philipsen (22) woont op 18m² in een Tilburgs studentenhuis

“Ik zocht minimaal 16m², geen schuine daken, grote ramen en een eigen wasbak. Gelukkig is er in Tilburg geen sprake van kamernood. Deze kamer ontdekte ik via Facebook. Er wonen al de nodige mensen die afgestudeerd zijn of stage lopen, daardoor is het een rustig huis. In Nijmegen had ik 14m² dus over de inrichting heb ik me nooit zorgen gemaakt.

Hi_Simone

Simone de Caluwé (19) heeft 15m² in een Tilburgs studentenhuis.

“Ik wist meteen hoe ik m’n kamer wilde inrichten… In de praktijk was dat lastiger. Ik had meer spullen dan ruimte. Mijn koelkastje kon gelukkig nog in de keuken staan. Hygiëne en een goede sfeer in huis vind ik belangrijk. Ik heb het getroffen; het is heel gezellig, regelmatig gaan we samen stappen.”

hi_Olav

Olav Altenburg (22) heeft een studio van 24m² in Delft.

“Een kamer vinden was lastig. Daarom koos ik voor een studentenhuis een paar kilometer buiten Delft. Een paar maanden later zijn we met z’n allen naar dit nieuwe complex verhuisd. We kunnen hier gezellig samen eten, maar hebben allemaal onze eigen ruimte. Op kamers wonen biedt veel voordelen.
Je wordt zelfstandig en hebt veel vrijheid. Alleen die kosten he…”

Hi_Annefleur

Annefleur van Wanroij (18) woont op 11m² in Utrecht in een echt meidenhuis.

“Voor ik deze kamer vond, heb ik me suf gehospiteerd. Kieskeurig was ik niet. Het belangrijkste vond ik mijn huisgenootjes, ongeacht in wat voor bezemkast ik moest wonen. Mijn bed staat vrij centraal; dat kan niet anders. Helaas valt er veel licht in de kamer; dat maakt uitslapen niet makkelijk.”