Begint jouw hart sneller te kloppen van mooie reizen? Sla je het liefst nog tijdens je studie je vleugels uit om de wereld te verkennen? Maar wil je geen studievertraging oplopen? No worries, je hoeft niet te kiezen. Doe het gewoon allebei! Er zijn namelijk volop mogelijkheden om studeren én reizen te combineren, zoals op Hogeschool Tio. Niet alleen heel leuk, maar ook erg nuttig en leerzaam!

Hoe dan?

Om te kunnen reizen na je middelbare school hoef je heus geen tussenjaar te nemen. Als je voor de juiste studie en school kiest, zijn de mogelijkheden eindeloos. Op Hogeschool Tio bijvoorbeeld maak je (internationale) studiereizen, kun je meerdere stages doen in het buitenland en mag je als hbo-student bovendien één of twee semesters studeren aan internationale universiteiten over de hele wereld. Kies je voor de studie Internationaal Toeristisch Management, dan staat het curriculum zelfs grotendeels in het teken van reizen en stel je tijdens één van de projecten je eigen reis samen.

Internationale werkervaring opdoen

Stage lopen in het buitenland wordt niet voor niets door veel studenten gedaan: het is een investering in je toekomst. Je doet internationale werkervaring op, ontwikkelt jezelf op professioneel vlak en werkt aan je talen. Een buitenlandse stage staat ook nog eens goed op je cv. Daarnaast leer je nieuwe mensen, landen en culturen kennen én maak je kennis met de wereld van interculturele communicatie. Onmisbaar voor iedere student met internationale ambities!

Studeren in het buitenland

Een andere mogelijkheid om tijdens je studie te reizen is om een periode te studeren in het buitenland. Superleerzaam; volg bijvoorbeeld lessen die in Nederland niet worden aangeboden, verbreed (of verdiep) je kennis én leer kwesties met een internationale invalshoek te benaderen. Tio werkt samen met partneruniversiteiten over de hele wereld. Hoe gaaf om bijvoorbeeld een semester te studeren in Australië of Dubai?

Tio-studente Sophie studeert een semester aan EUROAULA University School of Tourism in Barcelona. Sophie: “Van zo’n periode word je zelfstandig en je kunt je verder ontwikkelen. Het is echt een verrijking voor je studie en heel goed voor je Engels. En je leert zo veel nieuwe mensen kennen!”

The sky is the limit

Of je nu voor stage of studie naar het buitenland gaat: je zult er veel van opsteken. In het buitenland doe je onvergetelijke ervaringen op en leer je jezelf pas echt goed kennen. Supergoed voor je ontwikkeling op zakelijk én persoonlijk vlak dus.

En hadden we al gezegd dat zo’n buitenlandavontuur, behalve leerzaam, ook gewoon heel erg leuk is?! Je ontmoet er zo veel nieuwe mensen (goed voor je internationale netwerk!), maakt vrienden voor het leven, maakt kennis met andere culturen en hebt volop tijd om het land te verkennen. Kortom: reizen tijdens je studie? Met de juiste mindset ligt de wereld aan je voeten!

Bekijk alle internationale hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio.