Klaar met je opleiding? “Set yourself apart from the crowd”! Mensen met buitenlandse ervaring hebben bij terugkomst een veel betere kans op een baan. Werkgevers zijn namelijk altijd op zoek naar mensen die net dat stapje extra zetten. Bij een speciaal bemiddelingsbureau regel je een stage of traineeship in steden als New York, Miami, Los Angels en San Francisco. Oprichter van Stage-USA, Andries Bonneur geeft 5 tips:

1. Begin op tijd: schrijf je ten minste 4 maanden voor de start van je programma in het buitenland in. De bemiddeling neemt snel 2 maanden tijd in beslag, en de aanvraag van je visum ook 2 maanden.

2. Het programma wat je volgt zal in lijn moeten liggen met je opleiding en/of werkervaring. Dit is een belangrijk visum vereiste.

3. In sommige dure steden, zoals New York, is het aan te raden zelf ook wat spaargeld mee te nemen. Je verdient altijd minimumloon of meer bij een programma van 12 tot 18 maanden. Programma’s tot 6 maanden kennen een vergoeding tussen $400 en $800 per maand.

4. Wacht niet te lang! Start niet eerst met een paar jaar werken in Nederland, dit maakt het alleen maar lastiger om nog een periode naar het buitenland te gaan.

5. Een traineeship tot 18 maanden in Amerika is een absolute aanrader omdat de USA wereldwijd bekend staan als een goede opleider.

Meer informatie over traineeships in de VS vind je op www.stage-usa.nl/traineeship