Doordat studentenhuizen en –kamers vaak behoorlijk klein zijn, kan een nare rioollucht een lange tijd in de ruimte blijven hangen. Dit wil je vanzelfsprekend voorkomen, want niet alleen maakt dit het studeren lastiger, ook zal je er een stuk minder fijn door slapen. Reden genoeg om de rioollucht zo snel mogelijk aan te pakken! Rioleringsproblemen op laten lossen in Zoetermeer kun je overlaten aan de loodgieter die wij voor het schrijven van dit artikel spraken. De loodgieter gaf hierbij echter aan, dat het vaak relatief eenvoudig is om een verstopte riolering te voorkomen. In dit artikel geven we je hier enkele handige tips voor!

Weer restafval uit de afvoer in huis

Om een verstopte riolering tegen te gaan, is het raadzaam om restafval zo goed mogelijk uit de afvoer te weren. Als het restafval namelijk eenmaal naar de bodem van de afvoer zakt, zal het hier blijven liggen en het begin van een verstopping vormen. De ophoping van restafval wordt steeds groter, waardoor de kans op een serieuze verstopping toeneemt. Dit wil je voorkomen! Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen bij het voorkomen van verstoppingen. Denk aan een zeefje in de gootsteen, een filter in het putje van de douche, enzovoorts. Dergelijke hulpmiddelen zijn bij een hobby- of bouwwinkel aan te schaffen.

Laat je afvoer preventief doorspuiten

Naast de mogelijkheid om restafval uit de afvoer te weren door gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen, is het ook verstandig om deze regelmatig preventief door te laten spuiten. Overleg vooraf met je huisbaas hoe jullie dit het beste aan kunnen pakken. Jullie willen immers geen stank en een huisbaas wil geen hoge rekening voor het oplossen van een loodgietersprobleem in huis. Door de kosten voor het preventief doorspuiten van de afvoer te delen voorkomen jullie dergelijke problemen!