Hoewel je hoopt dat het je niet zal overkomen, kan het slot van je ramen of deuren in huis beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan het afbreken van een sleutel in het slot, schade als gevolg van vorst, schade na een inbraak, enzovoorts. Wie is in dit geval verantwoordelijk voor de schade aan je sloten? Hoe zorg je dat de sloten zo snel mogelijk hersteld worden? Enzovoorts. In dit artikel geven we je enkele handige tips voor een dergelijke situatie!

Wist je dat veel slotenmakers een spoedservice aanbieden? Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken, om je van hulp te voorzien in noodsituaties. Een slotenmaker uit Hasselt raadt studenten aan om deze spoedservice alleen in serieuze noodsituaties in te schakelen. Wil je een slot laten vervangen in Hasselt? Overweeg dan zeker eens om deze slotenmaker te bellen voor hulp.

Wie is verantwoordelijk voor het herstel van de schade?

Studenten wonen vaak in een groter studentenhuis, waardoor die niet direct duidelijk zal zijn wie verantwoordelijk is voor het herstel van de schade aan de sloten. Ben jij dit als student? Is het de huisbaas? Enzovoorts. Het is afhankelijk van de manier waarop de schade veroorzaakt is en degene die een verzekering voor de schade aan het slot heeft afgesloten, wie verantwoordelijk is voor het herstel hiervan. Het is verstandig om voor het inschakelen van een slotenmaker contact op te nemen met je huisbaas om de situatie te bespreken.

Probeer sloten nooit zelf te herstellen

Het kan heel verleidelijk zijn om kosten te besparen door de kapotte sloten in je woning zelf te herstellen. Dit wordt echter sterk afgeraden! Wanneer je ervoor zou kiezen om de sloten zelf te herstellen, zou er een ernstige schade aan de onderdelen van het slot kunnen ontstaan. Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor de kans op schade relatief groot is.