Als je beschikt over een studentenwoning wil je deze zo mooi mogelijk inrichten. Natuurlijk heb je grote dromen, maar als je beschikt over een kleine portemonnee dan is het niet altijd even gemakkelijk om je studentenwoning mooi in te richten. Dit is echter zeker mogelijk. Wij geven je tips om het interieur van je studentenwoning mooi en voordelig in te richten.

Winkel bij de kringloop

Een kringloop winkel kan je verassen met veel mooie spullen. Je zult versteld raken van al het moois dat andere mensen niet meer nodig hebben. Denk aan hele leuke kasjes die er met een likje verf weer helemaal goed uitzien en aan leuke vaasjes. Bij een kringloop kom je ware schatten tegen die je interieur een interessante loop kunnen geven. Als student is het zeker een grote voordeel dat je bij de kringloop winkel veel kunt krijgen voor erg weinig geld. Het is daarom zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Natuurlijke materialen

Houten tafels en kastjes geven je studentenwoning een natuurlijke sfeer en stralen warmte uit. Natuurlijke materialen geven je een ontspannen gevoel en dat is nu precies wat je als student vaak wilt ervaren. Na een drukke schooldag of een dagje uit is het heerlijk thuiskomen in een ruimte waar je rustgevende en natuurlijke materialen hebt gebruikt. Als je kiest voor hout heb je erg veel keuze. Hout is namelijk te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren. Kies voor beukenhout als je een liefhebber bent van lichte kleuren en bijvoorbeeld eikenhout als je meer van de klassieke inrichting bent.

Lichte kleuren

Donkere kleuren zorgen ervoor dat je studentenwoning kleiner oogt. Maak daarom gebruik van lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals wit en beige. Als je dit combineert met lichte pasteltinten zoals lichtblauw en lichtpaars kan dit erg leuk en ruim ogen. Kies voor gekleurde accessoires om je studentenwoning te decoreren.