Als student wil je het liefst je geld bewaren om leuke dingen mee te doen. Denk bijvoorbeeld aan uitgaan en winkelen met je vrienden of vriendinnen. Het is jammer als je veel geld uitgeeft aan torenhoge telefoonrekeningen. Wij geven je graag tips om je telefoonrekening te verlagen.

Kies voor prepaid

Als je kiest voor een prepaid kaart weet je altijd van te voren wat je kwijt bent aan je telefoonkosten. Prepaid kaarten worden tegenwoordig steeds populairder omdat ze ervoor zorgen dat je veel geld kunt besparen. Als je beschikt over een telefoonabonnement loopt je namelijk vaak het risico dat je over je bundels heen belt. Dit zorgt ervoor dat je hoge rekeningen moet betalen. Dit is zonde omdat je het geld beter kunt uitgeven aan leuke dingen. Als je op zoek bent naar een prepaid kaart, dan kom je er achter dat er ontzettend veel keuze is. Het is daarom aan te raden om een vergelijking te maken zodat je weet wat voor jou de beste keuze is. Wil je graag een goedkope prepaid kaart? Maak dan een vergelijking op de prijs. Op deze manier krijg je direct de goedkoopste opties in beeld.

Wees bewust

Probeer bewust gebruik te maken van je prepaid kaart of abonnement. Bel en sms alleen als het echt nodig is. Heb je ergens openbare WiFi? Probeer hier dan gebruik van te maken. Als je beschikt over internet is het ook mogelijk om bijvoorbeeld te bellen met Viber of Whatsapp. In de praktijk kan dit ervoor zorgen dat je aan het eind van de maand tientallen euro’s bespaard. Daarnaast is het aan te raden om video’s pas te bekijken als je beschikt over WiFi. Dit zijn namelijk echte datavreters. Voordat je het weet heb je na een film je gehele data verbruikt.