Het huishouden doen is zeker niet een favoriet klusje voor veel studenten. Het neemt veel tijd in beslag en die tijd kun je beter steken in leren of het doen van leuke dingen met je vrienden. Wij geven je graag tips voor als je minder tijd wil besteden aan het huishouden.

Schakel een hovenier in

Wil je een mooie tuin waar je heerlijk kunt ontspannen met je vrienden, maar heb je weinig tijd om de tuin steeds te onderhouden. Dat kun je een hovenier inschakelen. Een hovenier weet als geen ander hoe hij of zij je tuin moet aanleggen en onderhouden. Een hovenier zal ook advies geven over zaken die je tuin aangaan. Je tuin is op deze manier altijd mooi onderhouden zonder dat jij hier tijd aan kwijt bent.

Direct taken oppakken

Als je minder tijd wilt besteden aan het huishouden, is het verstandig om huishoudelijke taken goed in te delen. Als je de hele week niks doen aan het huishouden en besluit om zaterdag het huis schoon te maken, dan zul je ook de hele dag nodig hebben. Het is daarom verstandig om direct een taak op te pakken als je ziet dat er nodig wat moet gebeuren. Zelfs al zal je elke dag een enkele huishoudelijk taak doen, dan bespaar je hier al ontzettend veel tijd mee. Strijk maandag je kleren, doe dinsdag de was en stof woensdag al af. Is het weekend? Dan heb je alles grotendeels af. Tijd om te genieten van je welverdiende weekend!

Iedereen helpt

Woon je met meerdere mensen samen? Dan is het zeker niet meer dan normaal om de huishoudelijke taken te verdelen. Op deze manier hoeft niet een enkele persoon alle taken alleen uit te voeren. Het resultaat? De huishoudelijke taken zijn eerder af waardoor er meer vrije tijd is om leuke dingen samen te doen.