Studeren is belangrijk, maar ontspannen net zo. Dit zijn de leukste uitjes!


22 – 30 maart

MOVIES THAT MATTER FESTIVAL – DEN HAAG

Movies that Matter is een film- en debatfestival over mensenrechten. Eigenlijk wel een must deze maand, want het is niet alleen maar ‘lang leve de lol’ op deze aardbol. Thema’s van het festival, dat in het Theater aan het Spui wordt georganiseerd, zijn onder andere moderne slavernij, klimaatverandering en persvrijheid.


29 – 30 maart

TERRASSENFESTIVAL – UTRECHT

Vier de lente op het terrassenfestival in Utrecht! Maart roert z’n staart weliswaar, maar we mogen er toch wel stiekem vanuit gaan dat het zonnetje zich dit laatste weekend van de maand zal laten zien. Het thema van het festival op het Janskerkhof is dit jaar ‘Japan’, het land van de prachtige kersenbloesem. Iemand trek in sushi en sake?


19 – 21 april

DGTL FESTIVAL – AMSTERDAM

De ‘festivalzomer’ dient zich in Amsterdam al vroeg aan dit jaar! Start in stijl op DGTL Festival, dat ook dit jaar weer in het paasweekend wordt georganiseerd. Het hele weekend zal de NDSM-werf weer gevuld zijn met de zoete klanken van onder meer Disclosure, Patrick Topping & Green Velvet en Amelie Lens.


5 mei

BEVRIJDINGSFESTIVAL – ZWOLLE

Zeg je bevrijdingsfestival, dan zeg je: Zwolle. Hier moet je een keer geweest zijn op 5 mei. Vier de bevrijding in de hoofdstad van Overijssel! De line-up liegt er ook dit jaar weer niet om: op het programma staan niemand minder dan De Jeugd van Tegenwoordig, Maan en Ilse DeLange. In totaal zullen een kleine veertig bands verdeeld over vijf podia voor je spelen op deze 29e editie van het Bevrijdingsfestival.


10 – 11 mei

DE BATAVIERENRACE – NIJMEGEN/ENSCHEDE

Officieel opgenomen in het Guinness Book of Records: de Batavierenrace, de grootste estaffetteloop ter wereld. Ruim 8.000 lopers, allemaal studenten, doen ieder jaar weer mee aan dit evenement. De loop beslaat 175 kilometer verdeeld over 25 etappes. Uiteraard wordt al het sportieve succes op vrijdagavond na de finish uitgebreid gevierd met het grootste studentenfeest van de Benelux op de campus.


18 mei

TOFFLER FESTIVAL – ROTTERDAM

Toffler Festival viert dit jaar haar lustrum: al voor de vijfde keer wordt in Rotterdam een voorproefje op de zomer genomen met de beste dj’s. Net als vorig jaar vindt het festival weer plaats in het Roel Langerakpark. Op de line-up staan onder anderen ROD, Michel de Hey, Speedy J en De Sluwe Vos. Trap het festivalseizoen, voor zover dat voor jou dan nog niet begonnen is, af in Rotterdam!


23 – 26 mei

FESTIVAL TREK – MAASTRICHT

Happen maar! Gehaktballetje hier,loempiaatje daar, een bescheiden cocktail erbij en wellicht een suikerspin of kokosmakroon om het af te leren? Of ga je meer de experimentele kant op en maak je op Festival TREK eens kennis met de Koreaanse keuken? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is bij een van de foodtrucks wel te krijgen. In het Stadspark in Maastricht moet je deze zomer zijn voor dit gratis foodfestival!


8 juni

OHM FESTIVAL – DELFT

Dit festival werd zeven jaar geleden voor het eerst georganiseerd, onder anderen door een aantal voormalig TU Delft-studenten. Inmiddels uitgegroeid tot een begrip is het Ohm Festival hét elektronische muziekfestival van Delft. Op de line-up zie je namen als David Vunk, DJ Bone en Tom Trago om jou te voorzien van zomerse beats. Dansend de zomer in!


9 juni

SPECIAALBIER FESTIVAL – DEVENTER

Je moet ervan houden: een verfrissend speciaalbiertje op z’n tijd. De connaisseurs kunnen hun hart ook dit jaar weer ophalen op het Speciaalbier Festival in Deventer. Op 9 juni wordt het Havenkwartier omgebouwd tot festivalterrein en kun je genieten van bijzondere bieren terwijl je naar live optredens luistert. Een goed drankje, lekker eten, muziek, gezelligheid: wat wil je, behalve een zonnetje erbij, nou nog meer?


22 juni

STADSPARK LIVE – GRONINGEN

Een nieuw veelbelovend festival in Groningen dit jaar, gaat dat zien! Stadspark Live heeft alles in zich om een succes te worden. Namen die eind vorig jaar al bevestigd werden zijn Sting, Anouk, Ronnie Flex & Deuxperience en Tom Odell. Combineer dat met de fijne sfeer van Stadspark Groningen, hartje zomer én een toplocatie in Groningen, en het kan bijna niet meer misgaan.