Word je al claustrofobisch als je denkt aan kleine studentenkamers? Dat hoeft helemaal niet. Interieurstyliste Mariëlle Claessens van Claessens Styling geeft tips. Van grote bezemkast tot waar paleis.

“Door lichte, koele kleuren te gebruiken oogt je kamer ruimer. Gebruikt niet te veel verschillende tinten. Kies daarbij meubels in diezelfde kleur; zo vallen ze als het ware weg tegen de achtergrond en lijken minder ruimte in beslag te nemen.”

Spiegels
“Laat een lamp op een witte wand schijnen. Zo ontstaat een versterking van het ruimtelijk effect. Met spiegels kun je ook een optische vergroting creëren. Plaats je ‘m tegenover het raam, dan wordt het licht gereflecteerd en oogt de ruimte groter. Hang je ‘m juist tussen twee ramen in, dan lijkt de ruimte dieper”, legt de interieurstyliste uit.

Inrichting
Het inrichten van een studentenkamer vraagt enige creativiteit. Slim met de ruimte omgaan, is dan hoofdzaak. “Ga op zoek naar multifunctionele meubels, zoals slaapbanken, bedkasten, opklapbare tafels, stapelbare krukjes of een poef met opbergruimte. Te weinig kastruimte? Geen probleem; de mooiste items uit je garderobe hang je gewoon in je kamer.”

Uniek
Studenten met een hoge kamer, kunnen die hoogte volgens Claessens ook gebruiken. “Laat een vlonder bouwen waarop je kunt slapen. De trap zou dan zelfs bergruimte kunnen bevatten. Zo creëer je echt iets unieks.”

Aankleding
Kleur voeg je toe in de aankleding. “Kies bijvoorbeeld voor gekleurde opbergdozen. Met washi tape kun je daarnaast leuke lijsten tegen je muur maken om foto’s in te plakken.”

Tekst: Patricia de Ryck