BSc International Relations and Organisations (Den Haag)

Houd jij je bezig met wat er in de wereld gaande is en wil jij weten wat er echt speelt in internationale samenwerking en conflicten? Hoe werken de Verenigde Naties? Wat schuilt er achter terrorisme? Hoe onderzoek je grensoverschrijdende politieke vraagstukken? Als jij kritisch bent, gemotiveerd om te presteren, en je voelt je thuis in een internationale, Engelssprekende omgeving, dan is International Relations and Organisations (specialisatie van de bachelor Politicologie van de Universiteit Leiden) de juiste studiekeuze. Je studeert in Den Haag, dé stad waar politiek en internationale organisaties samenkomen. De docenten zijn toonaangevend in hun vakgebied en je studeert met anderen uit alle windrichtingen. Zo bouw je een internationaal netwerk op en zet je een eerste stap in de richting van een internationale carrière.

Kunst voor de maatschappij

BA Arts, Media and Society (Leiden)

Ben je geïnteresseerd in hedendaagse kunst en kunstgeschiedenis, maar vooral in de relatie van kunst met film, fotografie en digitale media? Ben je bovendien benieuwd hoe hedendaagse kunst en andere media deelnemen aan allerlei maatschappelijke discussies, zoals over politiek, milieu, en wetenschap en technologie? In dat geval is de Engelstalige BA Arts, Media and Society een studie die dat alles biedt. In een internationale omgeving met studenten uit verschillende landen en culturele achtergronden, leer je hoe kunst, film, fotografie en digitale media, zaken als culturele identiteit, diversiteit, burgerschap en publieke verantwoordelijkheid voor technologische ontwikkelingen kunnen versterken. Als je afgestudeerd bent, bezit je kennis en vaardigheden die van pas komen in musea en (inter)nationale organisaties die de rol van kunst en cultuur bevorderen als onmisbaar voor een pluriforme en democratische samenleving.

Filosofie verruimt je blik op de wereld

BA Philosophy: Global and Comparative Perspectives (Leiden)

Denk jij graag na over grote maatschappelijke kwesties? Wil jij meer weten over de concepten die daaraan ten grondslag liggen of over opvattingen uit andere culturen? Dan is de Engelstalige bachelorstudie Philosophy: Global and Comparative Perspectives iets voor jou! In Leiden bestudeer je filosofische tradities uit de Westerse wereld, India, Oost Azië en het Midden-Oosten in wisselwerking met elkaar. Bijvoorbeeld wat een waardevol bestaan betekent in Boeddhistische geschriften over empathie en Aristotelische ideeën over vriendschap. Dit maakt het programma uniek in Nederland en een van de weinige wereldwijd. Je ontwikkelt een kritische kijk op gedachtepatronen die als vanzelfsprekend worden beschouwd. Daarnaast leer je maatschappelijke debatten te verrijken vanuit een intercultureel perspectief. Je analytische vaardigheden en brede blik zijn van meerwaarde op de globaliserende arbeidsmarkt.