OP KAMERS? FIX ALLES ONLINE MET MEDESTUDENTEN

Bij een nieuw studentenbestaan komt een hoop geregel kijken. Gelukkig is er hulp van studenten die in hetzelfde schuitje zitten. Vijf sociale apps en netwerken waarmee je alles fixt voor je nieuwe studentenleven.

Studelen
Studenten Communication & Multimedia Design Taylan Öncü en Emre Çetinkol bedachten het platform Studelen.nl: een soort Marktplaats voor studenten. Stel: je poetst nog liever wc’s dan dat je een verslag schrijft. Op Studelen.nl kun je iemand betalen om dit voor je te doen. Of laat je moodboard door een ander in elkaar zetten, leen iemands wiskundeknobbel; kortom; schakel voor een zacht prijsje medestudenten in wanneer je ergens geen ster in bent of geen tijd hebt. Andersom kun je natuurlijk je eigen diensten aanbieden op het platform. Op Cribber.nl (inloggen via Facebook) staan alle studentenhuizen van Nederland op de kaart. Erg handig wanneer je een kamer zoekt. Je kunt meteen virtueel een kijkje nemen in alle studentenhuizen die er zijn in jouw studentenstad. Heb je eenmaal zo’n felbegeerde crib te pakken? Dan is dit platform handig om zaken met je huisgenoten op te regelen: wie er kookt bijvoorbeeld of wiens beurt het is om die aangekoekte resten van het fornuis te bikken. Maar ook voor andere cruciale zaken zit je goed op

Cribber
Zoals het inleveren van Pandapunten en het uitnodigen van andere huizen voor jullie borrel.

Spotted
Heb je een leuke medestudent(e) gespot waar je graag eens samen een Fristi mee zou willen drinken? Met de app Spotted kun je hem of haar terugvinden en leren kennen. De app ontstond uit ‘Gespot’ Facebookpagina’s voor universiteitsbibliotheken, waar studenten berichten konden achterlaten voor die persoon die ze zagen, maar niet durfden aan te spreken. Wat leuk is, is dat de app niet alleen voor daten gebruikt wordt, maar ook voor het opdoen van sociale contacten. Zoek je in je nieuwe stad een maatje om mee te sporten, films te kijken of samen te koken? Ook die vind je op Spotted.

RoomEasy
Een Tinder voor nieuwe huisgenoten: dat is wat RoomEasy is in een notendop. Je swipet door profielen van kamerzoekers en studentenkamers en komt door middel van tags achter gezamenlijke interesses. Heb je een match? Dan kun je met elkaar chatten. Ook handig: door de koppeling met Facebook zie je meteen welke gemeenschappelijke vrienden je hebt. Zat je vroeger nog peentjes te zweten op een met bier doordrenkte bank samen met twintig andere wanhopige kamerzoekers, nu regel je die nieuwe kamer op een relaxte en transpiratieloze manier!

STUDIS
Ruim 900 studenten van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam regelden kortingen bij honderden bedrijven en brachten daarmee de STUDIS-app uit. Deze app geeft fikse kortingen van minimaal tien procent op etentjes, sportscholen, de kapper en heel veel meer. De app is location based, alle aanbiedingen poppen op de kaart op en je kunt filteren op categorie en stad. Zo kun je jouw nieuwe studentenstad ontdekken zonder meteen platzak te zijn.