Heb jij al eens overwogen om in de horeca te gaan werken? Horecawerk kan ontzettend leuk zijn! Niet voor niets kiezen steeds meer jongeren en studenten voor een baan binnen deze branche. In dit artikel vertellen we je meer over de leukste aspecten van werken in de horeca. Niet onbelangrijk is dat werken in de horeca je een ontzettend fijn salaris op kan leveren! Dit geldt in het bijzonder wanneer je ook in de nachten en weekenden werkt. Vaak krijg je tijdens deze uren dubbel betaald. Ideaal als je momenteel nog studeert en met moeite de maand doorkomt!

Tip: informeer in de lente- en zomermaanden naar bijbaantjes bij de verschillende horecagelegenheden in je stad. Deze periode is vaak erg druk voor de horecabranche, waardoor veel cafés en restaurants op zoek zijn naar extra werknemers.

Sociaal contact met bezoekers

Een van de leukste aspecten aan horecawerk is het sociale aspect van dit werk. Je hebt ontzettend veel contact met de bezoekers van de horecagelegenheid. Is het niet bij het opnemen van de bestelling, dan is het wel tijdens de nachtelijke uren achter de bar. Zo wordt het werk in de horeca nooit saai! Door de hoge werkdruk die je tijdens dit werk zal ervaren zal het werk daarbij erg uitdagend blijven. Klanten moeten op tijd van hun bestelling worden voorzien, klanten willen op een enthousiaste manier geholpen worden, enzovoorts. Houd er rekening mee dat je af en toe met minder enthousiaste en vrolijke klanten te maken krijgt. Het kan soms lastig zijn om hier op de juiste manier mee om te gaan! Zeker wanneer je op de late avond achter de bar staat en mensen al een drankje op hebben, moet je tegen een stootje kunnen. Bezoekers van de uitgaansgelegenheid zullen je regelmatig iets toeroepen.

Leer meer over heerlijke gerechten

Mocht je niet in de bediening werken maar in de keuken staan, dan zal je veel leren over het bereiden van verschillende gerechten. Deze kennis kun je thuis gebruiken om de heerlijkste gerechten voor je vriend, vriendin of ouders te bereiden! Het leuke aan dit werk is dat je na het opmaken van een bord resultaat ziet. Gasten van de horecagelegenheid zullen vol bewondering naar je creaties kijken. Als het eten gesmaakt heeft zal je dit af en toe van klanten horen! Die positieve reacties kun je meenemen naar je volgende werkdag. Overigens gelden deze complimenten vaak niet alleen voor de koks in een restaurant, maar ook voor de bediening. De fooi is immers een teken dat een klant tevreden is over de manier waarop hij of zij geholpen is.

Bijbaan in de horeca vinden

Ben je ook enthousiast over werken in de horeca? Ga vandaag nog op zoek naar een leuke bijbaan in deze branche! Er zijn ontzettend veel bedrijven op zoek naar hulpkrachten voor de komende zomermaanden. Doordat veel studenten vrij zijn tijdens deze periode is dit een ideaal moment om wat extra geld te verdienen. Een horeca uitzendbureau in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam kan je meer vertellen over de horecagelegenheden bij jou in de buurt die momenteel op zoek zijn naar extra personeel.

Kies voor een uitgaansgelegenheid of kroeg waar je een goed gevoel bij hebt. Wellicht werken je vrienden of vriendinnen al in de horeca? Vraag hen eens naar hun ervaringen!