Helaas zijn studentenwoningen vaak niet heel modern meer! Dit betekent dat de leidingen en de dakbedekking door de jaren heen ernstig versleten kunnen zijn geraakt, door achterstallig onderhoud aan deze elementen. Als gevolg van deze slijtage kunnen er lekkages binnen je studentenwoning ontstaan, die je logischerwijs het liefst voorkomt. Lekkages zorgen voor houtrot in je laminaatvloer, kunnen ertoe leiden dat je vloer bobbels bevat, kunnen meubels aantasten, enzovoorts. Reden genoeg om een lekkage altijd zo snel mogelijk te laten verhelpen! Een lekkage oplossen doe je vaak niet snel zelf, omdat de bron van een lekkages doorgaans nauwelijks met het blote oog te vinden is.

De bron van een lekkage opsporen

De bron van een lekkage vinden is lastiger dan men op voorhand denkt. Dit geldt in het bijzonder wanneer de lekkage veroorzaakt wordt door een kleine beschadiging aan de dakbedekking, speling tussen twee leidingstukken die tussen de muren of onder de vloer van je studentenkamer lopen, enzovoorts. In zo’n geval kun je een loodgieter inschakelen om de bron van de lekkage te achterhalen. Wil je een lekkage laten vinden in Tilburg? Kies in dat geval voor de loodgieter die wij voor het schrijven dit artikel spraken. Deze loodgieter heeft een ruime ervaring in het uitvoeren van deze klussen.

Snel herstel van een lekkage essentieel

Zoals reeds beschreven werd is het bij een lekkage in huis erg belangrijk om deze zo snel mogelijk op te laten lossen. Als het vocht in de muren of vloer van je studentenkamer trekt, is de kans op waterschade zeer groot. Een aantal vormen van waterschade zijn eerder in dit artikel genoemd, maar er zijn nog veel meer schadevormen te bedenken. Ook kan een lekkage voor een verhoogde luchtvochtigheid in huis zorgen. Een verhoogde luchtvochtigheid is slecht voor je gezondheid en verlaagt je concentratie. Dit toont aan hoe belangrijk het is om een lekkage snel op te laten lossen!